Задържаха шефът на имотната мафия Владимир Младенов-Мамата, замесен в имотни

...
 
Задържаха шефът на имотната мафия Владимир Младенов-Мамата, замесен в имотни
Коментари Харесай

Задържаха шефът на имотната мафия Владимир Младенов-Мамата, 13 души още са замесени в имотни измами

 

Задържаха шефът на имотната мафия Владимир Младенов-Мамата, забъркан в имотни измами, заяви източник на SafeNews. Операцията е извършена на териториите на София и Бургас от Министерство на вътрешните работи.

В хода й са тествани 23 адреса в София и 3 в Бургас. Иззети са голям брой предмети и документи, имащи отношение към незаконната активност на групата.

С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани 14 души. На петима от тях са повдигнати обвинявания и с прокурорско разпореждане мярката им е удължена за период до 72 часа.

Работата по случая продължава, под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Разбиха незаконна група за имотни измами

Мартин Божанов-Нотариуса и бандата му са заграбили парцели за 50 млн. лв., напомня SafeNews. Нотариуса е заграбил стотици апетитни парцели в София и провинцията на обща стойност най-малко 50 млн. лева с измами през годините на незаконната си кариера.

51-годишният брокер с въздействие в правосъдната система, е дърпал конците на авторитетен незаконен профсъюз за кражба на парцели и последващата им продажба. Който е работил до гибелта му.

Ужилени от Мартин Божанов – Нотариуса описват, че в неговата тайфа за имотни измами основни настоящи лица са водачът му Славчо Йорданов – Слави Свинята и брокерът на недвижимо имущество Петър Ангелов – Пипо.

На името на последния се водят над 20 парцела. Придобити посредством измами от Божанов през последното десетилетие.

Една от схемите, осъществени сполучливо от Мартин Нотариуса и Славчо Йорданов, е кражбата на вкусен терен на централната софийска улица „ Георги С. Раковски “ №199.

Тандемът поставя ръка върху парцела през 2008 година И след това, след серия от фиктивни покупко-продажби, го продава за сумата от 800 000 лева

Купувач на парцела е ген. Стоян Тонев – тогавашният началник на Военномедицинска академия, който умря през 2017 година Приживе ген. Тонев беше обвиняем дружно с доближената му доктор Кадурина, че е източил над 16 млн. лева от Военна болница.

Източник: Министерство на вътрешните работи

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР